رفتن به محتوای اصلی
x

" روز جهانی ایمنی مواد غذایی 18 خرداد ماه 1403 "

روز جهانی ایمنی غذا هر سال در هفتم ژوئن مقارن با ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و شعار امسال، «ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره» نامگذاری شده است.
🔸ایمنی غذا یک عنصر اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای نا ایمن حاوی باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی مضر می‌تواند موجب ایجاد بیش از ۲۵۰ بیماری شود.

🔸طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می‌شود که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می‌شوند که این امر با مرگ ۴۲۰ هزار نفر از آنها همراه است.

🔸هر سال در راستای افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، در هفتم ژوئن برگزار می‌شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، نقش مهم ایمنی غذا را در حصول اطمینان از دسترسی همه به غذای ایمن، مغذی و کافی برجسته می‌کند.

غذا پیش از قرار گرفتن در اختیار مصرف کننده، زنجیره‌ای طولانی از توزیع را طی فرآیندهایی هم‌ چون برداشت، پردازش، ذخیره‌سازی، توزیع و آماده‌سازی می‌پیماید. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی بالایی وجود دارد، بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.

✍️ روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هرند